Mesto zriadilo v súvislosti s nehodou autobusu krízový štáb

03.10.2008 Bardejov

Bardejov/Prešov 3. októbra (TASR) – Po získaní informácie o havárii autobusu Student Agency neďaleko Trenčína, ktorý smeroval z Bardejova do Českej republiky, dal v ranných hodinách primátor Bardejova Boris Hanuščák ...
"Vytvorili sme krízový štáb a sme pripravení okamžite reagovať. Je veľmi pravdepodobné, že v autobuse sa nachádzali aj obyvatelia nášho mesta, a preto sme neustále v kontakte s políciou. Akonáhle budeme mať k dispozícii podrobnosti, okamžite prijmeme konkrétne opatrenia a vyvinieme maximálne úsilie na to, aby sme poskytli účastníkom nehody náležitú pomoc, " povedal pre TASR Hanuščák.
Na dispečing autobusovej stanice v Bardejove telefonujú od skorého rána príbuzní cestujúcich a dožadujú sa informácií. Tie im však nevedia poskytnúť, nakoľko autobus nepatril ich spoločnosti. Dispečer potvrdil, že ide o pravidelný spoj na linke Bardejov - Praha, ktorý z bardejovskej stanice odišiel vo štvrtok 2. októbra o 20.15 h.
Diaľkový autobus spoločnosti Student Agency havaroval dnes v noci krátko po jednej hodine pri obci Kostolná - Záriečie. Na mieste nehody zomreli traja ľudia, ďalšia osoba podľahla zraneniam v nemocnici.
 

Vyberte región